Tuotteet

Sisu-pastilli ja sen tuttu logo ovat olleet sisu-voiman symboleja jo 90 vuoden ajan. Sisu-pastillin maku on yhtä väkevä ja omaperäinen kuin itse sisu-asennekin. Vuosikymmenten ajan rasiallinen Sisuja on auttanut monet suomalaiset yli vaikeuksien. Siksi se on suomalaisten kestosuosikki ja yksi maamme kansallisaarteista. Kun kaikki muut voimat ovat lopussa, Sisulla siitä selviää!

Historia

Sisut ovat olleet suomalaisten suosikkipastilleja jo liki 90 vuoden ajan. Sisu-pastilli syntyi olympiavuonna 1928, samoihin aikoihin kuin Paavo Nurmi juoksi Suomen maailmankartalle.

1928

Sisu-pastilli tuli markkinoille. Arabikumista valmistetun tuotteen kehitti turkulaisen Sereksen tehtaan kemisti Johan Ponkamo tehtaan kellarissa. Sisusta tuli heti menestystuote. Menestyksen takana olivat loistavasti aikakauden tunnelmiin sopinut nimivalinta ja Sisun erikoinen salmiakkimaku. Sisun pakkauksen ja logon kehitti Turun Kivipainossa työskennellyt 25-vuotias taiteilija Arnold Tilgmann.

Sisun logo on säilynyt samanlaisena 1920-luvulta nykypäivään. Sana on logossa kirjoitettu vanhalla fraktuuralla, jota mm. Turun Sanomat käytti kirjasintyyppinä aina kesään 1929 saakka.